Geschiedenis

Het Smulhuis bestaat sinds 1948, al 4 generaties lang, Koos van den Broek begon zijn frituur in combinatie met het werken op de mijn. Dit bleek een geode start te zijn voor Het Smulhuis in Brunssum. De frituur werd gestart in een caravan en bleek binnen 5 jaar een dusdanig success, dat hij samen met zijn vrouw Tonnie het huidige pand bouwde. Hier werd zowel een frituur als een restaurant gebouwd.

 

In 1972 namen Theo en Annie Sanders- van de Broek de zaak over en sloten gelijktijdig het restaurant om er voor te zorgen dat de klanten niet meer buiten op de stoep moesten wachten om hun frietje op te halen.

 

Na ongeveer 20 jaar kwam hun dochter Jacqueline en partner Hans in de zaak erbij met de gedachte om het rustiger aan te doen. In 1993 werd de frituur omgebouwd en vergroot, er werd toen de basis gelegd voor de huidige zaak. De derde generatie ging verder op een nieuwe ingeslagen weg, uitbreiding van het assortiment met niet uit het oog te verliezen basis van het zelf produceren en bereiden van onze producten. De Frituur werd een cafeteria zodat de klant ook op een gezellige manier bij het Smulhuis kon blijven eten.

 

In 2004 werd besloten om de basis van Opa en Oma weer te herstellen door een restaurant naast de cafeteria te bouwen.

 

Dit alles werd in het jaar 2009-2010 bekroond door uitgeroepen te worden tot beste cafeteria van Nederland en beste van Limburg. Daarnaast was er ook nog een 1e prijs voor meest gepasssioneerde Ondernemer van Nederland.

 

In 2015 hebben we besloten om een aanbouw te maken aan het restaurant zodat we meer zitplaatsen hebben voor mensen die gezellig een hapje willen komen eten. In deze aanbouw is het mogelijk om van zowel de cafeteria als van de restaurant kaart gebruik te maken.

 

In de wintermaanden is de aanbouw heerlijk verwarmd en in de zomermaanden kan de aanbouw gedeeltelijk worden opengemaakt, waardoor het lijkt alsof je op het terras in de zon zit.

 

Naast de aanbouw hebben we ook nog steeds een terras waar u lekker een hapje kunt eten.